Leuvens stadsbestuur wil ook secundair onderwijs in International School of Leuven

Leuven geeft een toelage van 30.000 euro aan de International School of Leuven om de mogelijkheden te bestuderen van de oprichting van een Engelstalige secundaire school. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond beslist. Het stadsbestuur wil hiermee volgens Onderwijsschepen Mohamed Ridouani (sp.a) haar internationale concurrentiepositie om internationale onderzoekers en werknemers aan te trekken nog verbeteren. De private International School of Leuven is een gezamenlijk initiatief van de stad Leuven, de KU Leuven, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en IMEC. De school startte in 2013 in de Vrije Basisschool van Terbank in Heverlee met 14 leerlingen en 4 leerkrachten verspreid over twee klassen in het basisonderwijs. Sinds 2015 is ze gevestigd op de UCLL-campus in Haasrode.
Tijdens het schooljaar 2017-2018 waren er reeds 70 leerlingen ingeschreven. In 2020 zal ze onderdak krijgen in het International House dat Leuven wil realiseren in het Comeniusgebouw aan de Tiensevest.
“De vraag is groot om deze zelfbedruipende International School uit te breiden met secundair onderwijs. Momenteel moeten de expats met hun kinderen voor Engelstalige secundair onderwijs immers naar zeer dure Brusselse scholen. In de British School in Tervuren bijvoorbeeld dient een inschrijvingsgeld van 27.000 euro betaald te worden. Samen met onze partners hopen we hier snel werk van te kunnen in het Leuvense. Op basis van de resultaten van de studie willen we volgend voorjaar duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden”, aldus Ridouani.

bron: Belga