Kansspelcommissie neemt drie machines in beslag bij controles wedkantoren

De controlecel van de Kansspelcommissie heeft maandag een gecoördineerde controleactie gehouden bij wedkantoren in Vlaanderen en Wallonië. De bedoeling was om na te gaan of de vergunde wedkantoren zich houden aan de nieuwe regels rond de virtuele weddenschappen. De controleurs namen drie machines in beslag. Dat meldt de Kansspelcommissie maandagavond. De actie werd gehouden in samenwerking met de lokale politie van Gent en Herstal en onder leiding van de parketten van Gent en Luik. Doel van de actie was nagaan of de vergunde wedkantoren zich houden aan de nieuwe regels rond de virtuele weddenschappen die de federale regering heeft opgelegd betreffende kansspelen over virtuele sportevenementen. Het gaat om de regels vastgelegd in het Koninklijk Besluit (KB) van 4 mei 2018.
De controlecel ging telkens langs bij verschillende vergunninghouders die momenteel de virtuele weddenschappen aanbieden. Na deze actie worden ook de servers van de drie operatoren nog aan een inspectie onderworpen.
De controleurs stelden vast dat de regels van het KB worden niet altijd opgevolgd, zelfs niet in afwachting van het protocol dat nog moet worden uitgevaardigd. Ze namen drie machines in beslag, twee in Herstal en één in Gent, en ook het geld in deze machines. Verschillende machines waren niet actief op het moment dat de controle plaatsvond. Er werden geen minderjarigen aangetroffen in de wedkantoren, aldus de Kansspelcommissie.

bron: Belga