‘Gele hesjes’ verzamelen vrijdag in Brussel

'Gele hesjes' verzamelen vrijdag in Brussel

Volgende vrijdag vindt in Brussel een bijeenkomst plaats van ‘gele hesjes’. Dat heeft woordvoerster Ilse Van de Keere van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene aan Belga meegedeeld na afloop van een ontmoeting tussen de stedelijke overheden en de organisator van de manifestatie. De actie begint op het middaguur aan het Jubelpark. Een uur later zullen de demonstranten via het rond punt aan het Schumanplein naar de Wetstraat trekken. Daar zal een afvaardiging van de gele hesjes door premier Charles Michel ontvangen worden.

De Brusselse politie waarschuwt de automobilisten nu al om de bewuste dag de wijk zoveel mogelijk te vermijden en gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Het protest van de ‘gele hesjes’ tegen de hoge brandstofprijzen ontstond in Frankrijk en waaide over naar Wallonië. Langzaam aan komt nu ook Vlaanderen in het zicht. Zo voeren de hesjes vandaag vanaf 16 uur actie in het centrum van Genk en staan er voor morgen acties gepland in Hasselt en Herentals. En zaterdag zou op verschillende plaatsen in de provincie Limburg gemanifesteerd worden tegen de brandstofprijzen.

bron: Belga