FrieslandCampina zoekt niet actief naar overnemer voor fabriek in Bree

door
Belga
Leestijd 2 min.

FrieslandCampina gaat niet actief op zoek naar overnemers voor de mozzarella-productielocatie in Bree. Door de intentie tot sluiting dreigen 28 medewerkers hun job te verliezen. Dat blijkt uit het overleg tussen de directie en de vakbonden dat maandag plaatsvond. De vakbonden en directie van FrieslandCampina hebben maandag samengezeten om de mogelijke sluiting van de fabriek in Bree te bespreken. Uit het overleg blijkt dat de directie niet op zoek is naar overnemers. "Het is duidelijk geworden dat ze de piste van overname niet bewandelen. De directie is dus niet actief op zoek naar geïnteresseerden", zegt Kimberly Flaming van ACV. "Er is wel de intentie om in de markt van mozzarella verder te gaan, maar niet in Bree. Ze zijn van mening dat ze alle pistes hebben onderzocht om in Bree verder te doen, maar het zal dus ergens anders zijn. Er zijn echter nog geen concrete plannen."

Volgens het management levert de productielocatie niet de verwachte rentabiliteit. Voorlopig wordt de productie nog voortgezet, maar voor de definitieve sluiting - de intentie is in januari 2019 - moet de fabriek ontmanteld worden. "Op dit moment wordt de productie voortgezet, maar met dit nieuws gaat dat ook in vrije val zijn, terwijl ook de klanten andere leveranciers zullen zoeken. We hebben dan ook gevraagd naar een motivatiepremie om aan het werk te blijven", stelt Flaming.

Vanaf volgende week gaan de vakbonden en de directie opnieuw samen aan tafel zitten. "De tewerkstellingsmogelijkheden in ander vestigingen maken deel uit van het sociaal plan. We hebben een basisplan voor andere vestigingen. Als ze bereid zijn om op die basis verder te praten, kan het snel gaan", besluit Flaming.

bron: Belga