Emotionele eedaflegging voor Catherine Moureaux in Molenbeek

Emotionele eedaflegging voor Catherine Moureaux in Molenbeek

Catherine Moureaux (PS) heeft vandaag officieel de eed afgelegd als burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar vader Philippe Moureaux en dat zorgde voor de nodige emoties. Na haar eedaflegging volgden meteen knuffels en felicitaties van haar man en zoontje, maar vooral het feit dat Catherine Moureaux de burgemeesterssjerp van haar vader Philippe Moureaux doorgegeven kreeg, zorgde bij haar entourage voor enkele traantjes. “Ik heb drie jaar lang gewerkt om een socialistisch project op poten te zetten in Molenbeek en dit is het symbool van dat succes. Dit is de eerste concrete fase van dat succes”, verklaarde Moureaux.

In het nieuwe gemeentebestuur van Molenbeek zal de PS van Moureaux een meerderheid vormen met de MR van aftredend burgemeester Françoise Schepmans. Na zware onderhandelingen die begonnen bij de PTB/PVDA werd er dan toch voor MR gekozen. “Het was erg lang en erg moeilijk. We zullen goed samenwerken, dat is wat belangrijk is. Er zijn domeinen waarop het moeilijker zal zijn om veranderingen door te voeren, maar er zijn er ook waar er zeker verandering komt”, zegt de nieuwe burgemeester van Molenbeek.

“De grote uitdagingen zijn het onderwijs, het respect van de jongeren, de veiligheid, de netheid en de woonproblematiek. Dat laatste zal het moeilijkste zijn om op lokaal niveau aan te pakken, maar we gaan er belangrijke inspanningen voor doen”, aldus Moureaux.

bron: Belga