EK veldlopen – België stuurt ruime 24-koppige selectie uit naar Tilburg

EK veldlopen - België stuurt ruime 24-koppige selectie uit naar Tilburg

België trekt op zondag 9 december met 24 atleten naar het EK veldlopen in het Nederlandse Tilburg. De Belgische atletiekbond (KBAB) maakte maandag de selectie bekend. Het speerpunt van de Belgische selectie is Isaac Kimeli. Hij werd vorig jaar nog thuisgelaten door de selectiecommissie van de KBAB, wat tot veel commotie leidde in de atletiekwereld. In Tilburg krijgt hij het gezelschap van Robin Hendrix, Lander Tijtgat, Dame Tasama en Michael Somers. Jeroen D’hoedt is er niet bij. De Belgische mannenploeg behoort tot de medaillekandidaten in het landenklassement.
Bij de vrouwen trekt Nina Lauwaert, winnares van de selectiecross zondag in Roeselare, samen met Hanna Vandenbussche en Imana Truyers richting Zuid-Nederland. België stuurt ook een ijzersterk team naar de Mixed Relays. Pieter-Jan Hannes, Ismael Debjani, Elise Vanderelst en Sofie Van Accom worden tot de topfavorieten gerekend.
In de U23-categorie kiest de KBAB voor vijf mannen, met medaillekandidaat Simon Debognies (vorig jaar zesde), en twee vrouwen. Bij de U20 stuurt België vier jongens en twee meisjes richting Tilburg. Vorig jaar kwam het beste Belgische resultaat op het EK in Slovakije van Soufiane Bouchikhi, die vijfde werd bij de mannen. Hij ontbreekt dit jaar door een blessure.

De volledige Belgische selectie:
-Elite vrouwen: Nina Lauwaert, Hanna Vandenbussche, Imana Truyers
-Elite mannen: Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Lander Tijtgat, Dame Tasama, Michael Somers
-U23 vrouwen: Vanessa Scaunet, Lisa Rooms
-U23 mannen: Simon Debognies, Clement Deflandre, Dieter Kersten, Jennen Mortier, Dorian Boulvin
-U20 vrouwen: Mathilde Deswaef, Febe Triest
-U20 mannen: Tim Van de Velde, Thomas Vanoppen, Lucas Da Silva
-Mixed Relays: Pieter-Jan Hannes, Ismael Debjani, Elise Vanderelst, Sofie Van Accom

.

bron: Belga