Hond duikt na anderhalf jaar 2000 km verder op

AFP

Achttien maanden nadat een bruinwitte Husky uit zijn huis in New York verdween, is het beestje opgedoken in een woonwijk in de buurt van Tampa in Florida. Daar werd hij gevonden door een 13-jarig meisje. 

Wat er in de tussenliggende maanden met de 5-jaar oude hond, roepnaam Sinatra, is gebeurd, en hoe hij de afstand van bijna 2000 kilometer heeft weten te overbruggen, blijft  een groot mysterie.

Tragisch verhaal

Na veel zoekwerk op sociale media kon uiteindelijk wel de rechtmatige eigenaar worden achterhaald. De hond bleek toe te behoren aan een familie, van wie de 16-jarige dochter Zion Willis in 2015 om het leven kwam bij een tragisch schietincident in Brooklyn.

Zion, een fervent danseres en grote dierenvriend, kreeg Sinatra op haar 14de verjaardag. Anderhalf jaar na de dood van het meisje, verdween de hond om nooit meer terug naar huis te keren. Een maandenlange zoektocht met flyers leverde niets op.

Hond duikt op in Flordia

Zo’n 18 maanden gingen voorbij voordat de hond dus in het plaatsje Seffner opdook. Rose Verrill, 13, vond de hond rondlopen in haar buurt waarop haar familie een zoektocht begon naar de rechtmatige eigenaar. Een plaatselijke dierenarts verwijderde een identificatiechip van Sinatra maar kon niet veel informatie terugkrijgen.

In zijn tijdelijke huis lijkt Sinatra – die net als zijn naamgenoot over een prachtig stel blauwe ogen beschikt – heel wat lol te hebben. Zo doet hij regelmatig een duet met de gezinshond. “Hij is een zeer aangename gast geweest”, aldus de moeder van Rose.”We zullen hem missen als hij weer vertrekt, maar we zijn ook blij dat hij terug naar huis kan.”

Sinatra zal nu snel weer herenigd worden met zijn oorspronkelijke familie.