Dit wist je nog niet over ‘Game of Thrones’

'Game of Thrones'
HBO / H. Sloan

Het einde van de populaire HBO-reeks ‘Game of Thrones’ is in zicht. De laatste afleveringen van de serie zullen in april 2019 te zien zijn. In afwachting van het laatste seizoen, geven wij je alvast enkele GoT-weetjes waarvan je waarschijnlijk nog niet op de hoogte was!

Cersei en Tyrion Lannister

Hoewel Cersei en Tyrion Lannister elkaar in de reeks niet kunnen uitstaan, zijn ze in het echte leven al lang goede vrienden. Zo rijden ze regelmatig samen naar de set en worden ze vaak gespot in pubs of restaurants. Bovendien zorgde Peter Dinklage, die Tyrion speelt, er persoonlijk voor dat Lena Headey de rol van Cersei kreeg.

Obama is fan 

Voormalig Amerikaans president Barack Obama is een grote GoT-fan. Volgens Liam Cunningham, die Davos Seaworth speelt, vroeg Obama hem na seizoen 5 wat er met Jon Snow zou gebeuren. Bovendien kreeg Obama de eerste afleveringen van seizoen 6 vooraleer ze werden uitgezonden.

Cersei en Bronn 

Lena Headey (Cersei) en Jerome Flynn (Bronn) hadden ooit een relatie. Deze eindigde zo slecht dat met het GoT-team werd afgesproken dat de twee geen scènes samen meer zouden spelen.

Arya’s lijstje 

Maisie Williams (Arya Stark) ontmoet regelmatig fans. Zij krijgt vaak de vraag om de lijst van mensen die Arya wil vermoorden te herhalen. Bovendien willen veel bewonderaars dat hun naam aan de lijst wordt toegevoegd.

Melisandre 

Carice Van Houten, de Nederlandse actrice die Melisandre speelt, werd gevraagd voor de auditie van Cersei. Zij kon echter niet aanwezig zijn omdat ze de film ‘Intruders’ aan het filmen was.

Brienne of Tarth 

De actrice die Brienne of Tarth speelt, vindt haar gevecht met ‘The Hound’ de gruwelijkste scène. Om die te spelen, moest ze zo’n 2 maand 3 à 4 keer per week intensief zwaardvechten.

Khal Drogo en Daenerys Targaryen 

Toen Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelt, haar tegenspeler Jason Momoa voor het eerst ontmoette, riep hij “wifey!” en wierp hij haar tegen de grond.