Weerbericht – KMI waarschuwt voor mist

Weerbericht - KMI waarschuwt voor mist

Het KMI waarschuwt zondagochtend voor lokale mistbanken die het zicht kunnen beperken tot minder dan 500 meter en lokaal tot minder dan 200 meter. Het blijft zondag overigens een grijze dag. Zondag wordt het opnieuw grijs en nevelig met vooral in de voormiddag ook plaatselijke mist. Hoofdzakelijk na de middag valt er ten zuiden van Samber en Maas stilaan soms lichte regen of motregen. Elders is er kans op wat gemiezer, maar blijft het vaak droog. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden. De meestal oostnoordoostelijke wind is eerst zwak en later soms matig.
Zondagavond motregent of regent het licht, hoofdzakelijk dan over de zuidelijke landshelft. Zondagnacht verwacht het KMI geleidelijk overal perioden met lichte neerslag. Het wordt nevelig met lokale mistbanken. De minima schommelen tussen 1 en 4 graden. Er waait een zwakke tot matige wind, overwegend uit noordoost.
Maandag krijgen we soms lichte neerslag bij maxima van 2 tot 7 graden. Dinsdag wordt droog en rustig. Vanaf woensdag wordt het zachter met meer
wind en opnieuw regen.

bron: Belga