Weerbericht – Grijs, mist en gemiezer

Het is zondag grijs en nevelig weer, met plaatselijk mist en kans op regen en gemiezer. Ook de dagen daarna blijft het grijs met kans op lichte neerslag. Tegen het einde van de week iets zachter maar wisselvallig met kans op regen, buien en donderdag veel wind, zo voorspelt het KMI. Zondagnamiddag is het grijs en nevelig met plaatselijk mist. Ten zuiden van Samber en Maas verwacht het KMI af en toe lichte regen of motregen. Elders is er kans op wat gemiezer, maar blijft het vaak droog. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden.
Zondagavond valt er af en toe lichte regen of motregen in de zuidelijke landshelft. In de loop van de nacht verwacht het KMI ook in de andere streken perioden met lichte neerslag. Het blijft nevelig en lokaal ontstaan er mistbanken. De minima liggen tussen 2 en 4 graden.
Ook maandag is het grijs en nevelig met af en toe lichte regen of motregen. In de oostelijke landshelft wordt het in de loop van de namiddag droger en verschijnen er mogelijk enkele opklaringen. Maxima van 2 tot 4 graden op de Ardense hoogten en rond 5 of 6 graden in de andere streken.
Maandagavond kan er in het westen nog tijdelijk lichte neerslag vallen. Elders is het dan droog met enkele opklaringen in het oosten. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag ontstaan er opnieuw lage wolken, nevel en plaatselijk mist. In het oosten van het land kan die mist plaatselijk aanvriezen. Minima van 0 tot 4 graden.
Dinsdag wordt het tijdelijk droger met hier en daar een opklaring maar op het einde van de dag regen vanaf het westen. Van woensdag tot vrijdag wordt het iets zachter maar wisselvallig met perioden van regen of buien en donderdag veel wind.

bron: Belga