WB veldrijden Koksijde - Wout van Aert tankt vertrouwen in Koksijde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert reed zondag in Koksijde voor de tiende keer dit seizoen naar een tweede plek. Al blikte hij na afloop wel tevreden terug op zijn cross. "Het gevoel was beter dan in de andere crossen de voorbije weken", zei de drievoudige wereldkampioen in het veld. Ardooie, het is de enige cross waar Wout van Aert dit seizoen nog maar wist te winnen. Mathieu van der Poel was er niet van de partij. Tien keer al werd hij tweede, maar na zijn cross in Koksijde keert hij wel met een beter gevoel huiswaarts. "Toch wel", zei hij, "ik voelde me beter dan de voorbije weken. Geen topgevoel zoals in Bern of Geraardsbergen, maar wel beter dan vorige week. Sinds de cross in Ruddervoorde (28 oktober, red) was ik het goede gevoel een beetje kwijt, vandaag houd ik toch op het eind beter gelijke tred met Mathieu. En ook in Wachtebeke voelde ik dat ik in betere doen was en meer 'power' in de benen had. Ik mis vandaag gewoon mijn start omdat ik uit mijn klikpedaal schiet en daarna maakte ik drie à vier fouten op korte tijd en ging ik ook tegen de grond. Zo liep ik direct veel achterstand op Mathieu op."

"Ik trek met een goed gevoel naar Calpe in Spanje, waar ik veel lange trainingen zal afwerken", ging hij verder. "Met het oog op de drukke eindejaarsperiode en dat voorjaar. De voorbije jaren keerde ik altijd goed terug van een stage, ik hoop dat het nu ook het geval zal zijn. Ik ben vastberaden om daar hard te werken, beter te worden." Van Aert trekt overigens op stage met Quinten Hermans naar Calpe, later sluiten ook Tim en Braam Merlier aan.

Wat is dan de oorzaak van het grote verschil met Mathieu van der Poel? "Tja, ik lees overal meningen", zei hij. "Inderdaad, er zijn die beslommeringen rond mijn contract, maar het is niet dat ik in zak en as zit of dat ik uit een depressie kom. Soms moet je het ook allemaal niet te serieus nemen. Iemand vertelde me deze week dat koers de belangrijkste bijzaak in het leven is. En misschien moet ik het soms wat meer zo bekijken. Het is maar koers."

bron: Belga