WB veldrijden Koksijde - Toon Aerts keert met goed gevoel huiswaarts

door
Belga
Leestijd 2 min.

Toon Aerts knokte zich zondag naar een derde plaats in de Wereldbeker in Koksijde. "Ik ben er tevreden mee", zei hij, "dit was een van mijn betere prestaties ooit in Koksijde." Alleen maar blije gezichten in de perszaal na afloop van de Wereldbeker in Koksijde. Mathieu van der Poel was tevreden met zijn zege, Wout van Aert met zijn tweede plek en ook Toon Aerts was in zijn nopjes. "Mijn ambitie was hier vooral de schade te beperken, niet te veel punten te verliezen voor het klassement in de Wereldbeker", verduidelijkte de Telenet Fidea Lion.

"Ik heb vooral naar mezelf gekeken vandaag. Ik wilde die derde plaats vasthouden en dat is me gelukt. Op het eind was Wout gewoon sterker, dat moet je durven toegeven. Dit is geen parcours dat op mijn lijf is geschreven en Wout heeft hier in het verleden al vaker getoond dat hij hier goed voor de dag kan komen. Dat bleek ook nog eens vandaag. Ik verlies slechts vijf punten in het klassement en blijf aan de leiding in de Wereldbeker. Dat is voor mij het belangrijkste."

Ook Aerts trekt naar Spanje op stage. "Samen met mijn jongere ploegmaat Andreas Goeman (belofte, red)", zei hij, "het wordt daar zaak om in de eerste week toch wat te herstellen, fysiek en mentaal, en in de tweede week dan iets harder te trainen, die lange trainingen af te werken met het oog op het eindejaar."

Bron: Belga