WB veldrijden Koksijde - Mathieu van der Poel voelt zich ondanks dertien zeges niet onoverwinnelijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) rijgt momenteel de zeges aan elkaar en telt nu al dertien overwinningen. "Het ziet er gemakkelijk uit, maar dat is het niet hoor", vertelde hij zondag na afloop in Koksijde. "Ik moet best wel hard trappen om te winnen." Amper drie minuten had Van der Poel nodig om weg te rijden bij de rest van het pak. Hij bouwde zijn voorsprong uit en kon in de laatste twee rondes zelfs wat gas terugnemen. "Echt temporiseren zou ik het niet noemen", zei hij, "al wist ik wel dat ik een mooie bonus had. Je hoort dat via de speaker, je houdt dat een beetje in de gaten. Ik maakte vooral wat te veel foutjes op het eind en daardoor kwam Wout nog iets dichter."

Al bij al een gemakkelijke zege dus. "Pas op, het was hier best lastig, zeker in het zand dat vandaag niet goed bolde. Als je alleen op kop rijdt, is het ook zwaar, want dan zijn de sporen iedere keer weg als je die zandstroken induikt en moet je iedere keer zelf het spoor maken. Het maakt het koersen moeilijker. Tijdens de opwarming ging het klieven door het zand me beter af. Logisch ook, want toen lagen er meer sporen. Maar goed, ik voelde al in de opwarming dat ik in goede doen was. Het vertrouwen zit gewoon goed en de vorm ook, dus die combinatie zorgt ervoor dat ik hier opnieuw win. Mijn twaalfde zeker? Neen? Was dat gisteren? Mijn dertiende dan", lachte hij. "Hoe ik mezelf blijf motiveren? De uitdaging ligt gewoon in het halen van die overwinning, proberen om telkens die cross te winnen. Dat ziet er gemakkelijk uit, maar dat is het niet. Ik voel me zeker niet onoverwinnelijk. Ik weet ook dat het snel kan keren, kijk maar naar de Koppenbergcross waar ik een totale offday had."

Van der Poel vertrekt maandag op stage naar Spanje en keert pas terug in competitie op 15 december in de Scheldecross in Antwerpen. "Het doel is om daar opnieuw te werken aan de basis, lange duurtrainingen af te werken, beter te worden eigenlijk, met het oog op die drukke eindejaarsperiode, nog iets meer met de campagne in het voorjaar in het achterhoofd."

Van Aert deed net zoals zaterdag de 'cooling down' op de rollen meteen na de finish. Alle procentjes tellen, gaf hij aan in Wachtebeke. Heeft Van der Poel dat niet nodig? "Ik heb er de 'moral' niet voor om dat na de cross te doen", antwoordde hij, "ik doe dat ook niet graag, op de rollen rijden. En ik doe dat liever de ochtend voor de cross."

bron: Belga