Proximus League - Geen winnaar in Union-Westerlo

Union en Westerlo zijn zaterdagavond op de zestiende speeldag in de Proximus League (1B) niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel in het Joseph Marienstadion. In de eerste helft toonde de Brusselse thuisploeg zich de betere ploeg, maar was de beste kans wel voor Westerlo. Maxime Biset kopte het leer op slag van rust tegen de paal. Na de pauze werden de Kemphanen dan weer gered door het doelhout. In het slot werd Biset nog uitgesloten, na zijn tweede gele kaart. Een doelpunt viel er niet meer in het Dudenpark.

Eerder op zaterdag hield SK Lommel de drie punten thuis tegen rode lantaarn Tubeke (1-0). Vrijdag al openden KV Mechelen en Roeselare de speeldag met een doelpuntenloos gelijkspel. OH Leuven maakt zondag de lastige verplaatsing naar het Olympisch Stadion van Beerschot Wilrijk.