Jupiler Pro League - Charleroi deelt zoveelste tik uit aan Lokeren

Trond Sollied krijgt Lokeren maar niet aan het winnen. De Waaslanders verloren zondagavond het slotduel van de 16e speeldag van de Jupiler Pro League met 2-4 van Sporting Charleroi. Het begon nochtans goed voor Lokeren. De rode lantaarn zag zijn strijdlust beloond worden met een doelpunt in de 16e minuut. Het was de Nederlander Guus Hupperts die de thuisploeg op voorsprong bracht. Het antwoord kwam er twee minuten later via Ali Gholizadeh, die in de 18e minuut zijn eerste van het seizoen maakte.

Ondanks de pogingen van Cristian Benavente voor Charleroi en Hupperts voor Lokeren, die respectievelijk op de deklat en de doelpaal strandden, bleef het scorebord aan de rust op 1-1 staan.

Na de pauze voetbalde Benavente drie kansen bij elkaar, maar pas na de vierde poging mocht de Peruviaan effectief juichen: 1-2. De uit blessure teruggekeerde Victor Osimhen moest in de 70e minuut invallen voor Adama Niane. De Nigeriaanse aanvaller bedankte zijn coach Felice Mazzu met een doelpunt in de 81e minuut.

Bambo Diaby deed Daknam opnieuw hopen door in de 88e minuut een vrije trap van José Cevallos binnen te werken. In de blessuretijd boorde Jérémy Perbet die Lokerse hoop op de gelijkmaker opnieuw de grond in door de strenge eindcijfers op het bord te zetten.

Lokeren blijft met 10 punten de hekkensluiter en liet het na de rode lantaarn door te geven aan Waasland-Beveren, dat 11 punten heeft. Charleroi (8e) heeft zich met 23 punten stevig in de middenmoot genesteld.