EuroMillions Basket League - Oostende wint topper in Bergen met ruim verschil

In de topper van de negende speeldag heeft leider Oostende zaterdag een ruime zege geboekt in Bergen. De landskampioen won met 58-91 en heeft in de stand nu drie punten voor op eerste achtervolger Bergen. Oostende toonde zich in elk kwart het sterkst. 14-16 en 19-28 leidde tot een 33-44 ruststand. Na de pauze was het klasseverschil nog groter: 11-21 en 14-26. Elias Lasisi was met 20 punten topscorer bij Oostende, zijn oudere broer Idris Lasisi liet zich bij Bergen met zes assists opmerken.

Antwerp ging met 64-93 winnen bij de buren van Mechelen. Bij de rust was er voor de thuisploeg nog weinig aan de hand (rust 41-44), maar in het derde kwart (7-34) drukten de bezoekers door. Tyler Kalinoski was met 18 punten de topscorer van de partij. Dave Dudzinski leverde met 10 punten en 11 rebounds eveneens een stevige bijdrage aan de Antwerpse zege.

Vrijdag al leed Charleroi, derde in de stand, een 76-73 nederlaag bij Brussels. Dat leidde zaterdag tot het ontslag van coach Brian Lynch. Zondag ontvangt Limburg United Leuven. Luik en Aalstar werken hun partij van de negende speeldag pas eind januari af.