Darter Dimitri Van den Berg schrijft geschiedenis met tweede wereldtitel op rij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dimitri Van den Bergh (PDC-35) heeft zich zondag in het Engelse Minehead voor het tweede opeenvolgende jaar tot World Youth Champion gekroond. De 24-jarige Antwerpenaar is de eerste darter in de geschiedenis die erin slaagt een wereldtitel bij de jeugd te verlengen. In de finale versloeg Van Den Bergh de Duitser Martin Schindler (PDC-46) met 6-3. dankzij een 12-darter en een 151 uitworp nam hij meteen een 3-0 voorsprong. "The Dreammaker" gooide nog twee 12-darters en eindigde met een gemiddelde van 100,44 per drie darts. Daarmee kwam hij dichtbij het record voor een WK-jeugdfinale, dat hij vorig jaar op 101,23 bracht tegen de Engelsman John Payne (6-3).

"Het is ongelooflijk," reageerde Van den Bergh. "Ik wist dat ik de kans had om geschiedenis te schrijven en het is nog mooier dan vorig jaar. Twee jaar na elkaar wereldkampioen worden bij de jeugd zal mij altijd bijblijven. In heb echt naar dit WK toegeleefd en laten zien dat de je als jonge speler je dromen waar kan maken, als je maar in jezelf gelooft. Stap voor stap wordt ik sterker en ik ga mij nu focussen op het komende wereldkampioenschap."

De titel levert Van Den Bergh 10.000 pond (11.500 euro) op. Een derde wereldtitel bij de jeugd zit er niet in, volgend jaar is hij te oud om deel te nemen.

.

bron: Belga