Dag van de Wetenschap focust op virtual reality en artificiële intelligentie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de Dag van de Wetenschap, zondag/vandaag, laten Vlaamse en Brusselse organisaties op 97 locaties zien hoe ons leven er zonder de wetenschap zou uitzien. Er wordt dit jaar in het bijzonder gefocust op virtual en augmented reality en artificiële intelligentie (AI). De Dag van de Wetenschap, een jaarlijks initiatief van de Vlaamse overheid, moet de Vlaming laten zien dat wetenschap overal is. Het is aan de deelnemers om zichzelf de vraag te stellen of ze überhaupt nog zonder wetenschap en de nieuwe technologieën kunnen leven.

Op 97 locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel kunnen geïnteresseerden terecht voor meer dan 750 workshops, demo's, lezingen en rondleidingen rond wetenschap. Volgens de organisatoren gaat het om een recordaantal.

De Vrije Universiteit Brussel, Erasmushogeschool Brussel, KU Leuven en Odisee Hogeschool organiseren in Muntpunt in Brussel een groot wetenschapsfestival. Bezoekers kunnen er in een workshop bijvoorbeeld zelf een raket of zonnestelsel bouwen of robots goede manieren aanleren. In Gent kunnen geïnteresseerden dan weer de relativiteitstheorie van Einstein in virtual reality ontdekken, in Diepenbeek kunnen bezoekers luchtstalen nemen met een drone en in Geel leer je doucheschuim van insecten en algen maken.

Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.dagvandewetenschap.be.

bron: Belga