5 lekkernijen tegen de griep

5 lekkernijen tegen de griep
Foto Unsplash

Ziek zijn is niet fijn. In deze periode doen we allemaal ons best om toch vooral niet de griep te krijgen, soms tevergeefs. Wat als je je kon volproppen met lekkernijen en tegelijk je immuunsysteem kon verbeteren? Jazeker, het kan. En wel met deze vijf dingen.

Kippensoep

Niet alleen zit kippensoep vol water en zorgt het dus voor de nodige hydratatie, het gerecht heeft nog een ander voordeel. Kippensoep bevat namelijk carnosine. Volgens de Universiteit van Nebraska bezorgt die stof een boost aan je immuunsysteem. Opslurpen dus die soep!

Citrusvruchten

Ook dit is een makkelijke om in je dieet te integreren. Wie houdt er nu niet van een glaasje sinaasappelsap bij het ontbijt? Citrusvruchten zitten bomvol vitamine C, wat wonderen doet voor je weerstand. Vooral grapefruit en citroen zijn gezond, maar ook andere citrusvruchten moet je niet laten liggen.

Gember

Misschien houdt niet iedereen ervan, maar de voordelen van gember zijn eindeloos. Sesquiterpenen vechten actief tegen die verkoudheid en onderdrukken bovendien je hoest. Maak in plaats van een koffietje dus eens een lekkere gemberthee als je een verkoudheid voelt opkomen.

Honing

Honing is niet alleen heerlijk zoet: het doet ook wat voor je lichaam. De antibacteriële werking is ideaal voor allerlei winterkwaaltjes. Om het effect nog te vergroten, kan je wat kaneel toevoegen. Topcombinatie.

Paddenstoelen

Wat de smaak betreft, heb je voor- en tegenstanders, maar gezond zijn paddenstoelen in elk geval wel. De vitamine D zorgt voor antivirale eigenschappen die die vervelende griep bestrijden. Bovendien is het een ideale vleesvervanger voor vegetariërs en vegans.