Vierendertigste Night of the Proms strijkt neer in Antwerpen

In het Antwerpse Sportpaleis heeft vrijdagavond de eerste van twee Belgische Night of the Proms-avonden plaatsgevonden. Sterren als Seal en Suzanne Vega stonden er samen met een koor en symfonieorkest op het podium voor een mix van klassieke muziek en pop. Na een intro van het Antwerp Philharmonic Orchestra en zangkoor Fine Fleur was Suzanne Vega vrijdag de eerste grote naam op het Night of the Proms-podium. De Amerikaanse singer-songwriter kreeg het publiek mee met haar hit ‘My name is Luka’.
Even later was het aan gitarist Al McKay en enkele andere voormalige groepsleden van de legendarische band Earth, Wind and Fire. De heren waren uitgedost in opvallende, kleurrijke en bovendien matchende kostuums en discohits als ‘September’ en ‘Boogie wonderland’ vielen erg in de smaak.
Proms-kopstuk John Miles kon niet ontbreken. Naast het themalied ‘Music’ bracht de 69-jarige Brit ook een bombastische cover van ‘Wake me up’, als eerbetoon aan de in april overleden Zweedse producer Avicii.
Belgische klanken kwamen van de Leuvenaar Milow en Pieter Embrechts, die het geheel ook aan elkaar praatte. Maar het grootste podiumbeest van de avond was ongetwijfeld Seal, die bij elk van zijn vijf nummers geen kans onbenut liet om zich in het publiek te mengen. Tijdens ‘Killer’ verkende de Brit zowat elke hoek van het Sportpaleis, in de apotheose van afsluiter ‘Crazy’ sprong hij in het orkest om enthousiast mee te drummen en luchtgitaar te spelen.
De avond werd afgesloten met ‘Hey Jude’ van The Beatles, gebracht door het hele gezelschap. Zaterdag speelt de show nog een keer in Antwerpen. Daarna trekt de Night of the Proms-caravaan (met andere artiesten) richting Duitsland en Luxemburg.

bron: Belga