Vader en minderjarige zoon betrapt op drugshandel in Antwerpen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een jongen van 16 op heterdaad betrapt toen hij cocaïne verkocht aan twee klanten op het Mechelseplein in Antwerpen. Bij een huiszoeking werd tussen de spullen van zijn vader (56) drie kilogram hasj gevonden. De vader kwam zaterdag bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden, de zoon werd in een gesloten instelling geplaatst. Het drugsondersteuningsteam van de lokale politie Antwerpen betrapte de jongeman vrijdagnacht toen hij cocaïne verkocht aan twee personen. Die hadden drie gram op zak die ze net hadden gekocht voor 150 euro. Ze ontkenden de feiten niet. De dealer sprong echter op zijn bromfiets en probeerde te vluchten, maar kon na een korte achtervolging toch gevat worden door de agenten, die te voet waren.
Bij de daaropvolgende huiszoeking bij de jongen thuis werd met behulp van een drugshond nog eens 2,68 kilogram hasj gevonden. In de jas van de vader van de dealer zat 300 gram hasj en een precisieweegschaal.
De 56-jarige vader kwam zaterdagnamiddag bij de onderzoeksrechter. Hij is aangehouden. De zoon moest voor de jeugdrechter verschijnen, die hem in een gesloten instelling heeft geplaatst.

bron: Belga