Jupiler Pro League - Yves Vanderhaeghe viert terugkeer bij Kortrijk met zege in Oostende

door
Belga
Leestijd 2 min.

Yves Vanderhaeghe heeft zaterdagavond op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn terugkeer bij KV Kortrijk gevierd met een 1-2 zege op bezoek bij zijn ex-club KV Oostende. Felipe Avenatti (27.) en Ilombe 'Petit Pelé' Mboyo (56.) maakten in de Versluys Arena een 1-0 achterstand ongedaan, nadat Richairo Zivkovic na 18 minuten van op de stip de score had geopend. Dankzij de zege wipt KV Kortrijk met negentien punten over KVO (18 punten) naar de tiende plaats, in de veilige middenmoot. Oostende is elfde.

Dat een trainerswissel geen garantie is op onmiddellijk succes werd in Beveren nog maar eens bewezen. Daar leed Adnan Custovic bij zijn debuut een 1-2 nederlaag tegen Moeskroen, in een zespuntenwedstrijd in de strijd tegen de degradatie. De bezoekers uit Henegouwen liepen 0-2 uit via Frantzdy Pierrot (39.) en Manuel Benson (72.), de aansluitingstreffer van Vellios na 86 minuten kwam te laat. Door de zege geeft Moeskroen met dertien punten de voorlaatste plaats aan Waasland-Beveren (11). Lokeren, dat zondagavond de speeldag afsluit met een thuismatch tegen Charleroi, heeft met tien punten de rode lantaarn in handen.

Zaterdagavond wordt het nog uitkijken naar het resultaat van leider Racing Genk tegen Cercle Brugge. Bij winst kunnen de Genkies uitlopen tot zeven punten op eerste achtervolger Club Brugge, dat vrijdagavond met 1-3 onderuitging tegen Zulte Waregem en 6 op 21 laat noteren. Afhankelijk van de resultaten van Antwerp en Anderlecht op zondag kunnen de Bruggelingen zelfs wegzakken naar de vierde plaats. Antwerp moet zondagnamiddag op bezoek bij AA Gent, terwijl Anderlecht in de vooravond voor de lastige verplaatsing naar revelatie Sint-Truiden staat. Eerder op zaterdag kwam Standard opnieuw de top zes binnen na een 3-0 thuiszege tegen Eupen.

bron: Belga