Jupiler Pro League - Efficiënt Cercle Brugge smeert KRC Genk eerste nederlaag aan

KRC Genk heeft zaterdagavond zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League gingen de Limburgers in de eigen Luminus Arena verrassend met 1-2 onderuit tegen een dodelijk efficiënt Cercle Brugge. Genk greep Cercle Brugge van bij de start bij de keel, maar de pot eenrichtingsvoetbal leverde geen doelpunt op. Samatta was op het kwartier doelman Nardi wel voorbij, maar drie verdedigers gleden de openingstreffer van de lijn. Tegen de gang van het spel in viel de goal aan de overzijde. Bruno kraakte zijn schot, maar kreeg wat hulp van verdediger Aido. Die wipte het leer klungelig over zijn eigen doelman: 0-1. Twintig minuten later stonden de Limburgers zelfs twee doelpunten in het krijt. Cercle counterde snedig. Bruno stuitte nog op goalie Vukovic, maar in de herneming duwde Gakpé (35.) de bal wel binnen. Genk zocht nog een tegentreffer voor de rust, maar Ndongola en Samatta wrongen prima kansen de nek om.

Na de pauze bouwde Cercle een stevige defensieve muur op om de dubbele voorsprong vast te houden. De thuisploeg deed wat ze kon om de Brugse egelstelling te ontwrichten, maar slaagde daar maar niet in. En als Genk dan eens in de buurt kwam van een doelpunt, stond een uitstekend keepende Nardi in de weg. Tien minuten voor tijd moesten de bezoekers met een man minder voort na rood voor Lusamba. In de blessuretijd werd Nardi eerst nog gered door zijn deklat, maar op de plaatsbal van Leandro Trossard (90.+5) had de Fransman geen verhaal. De aansluitingstreffer viel echter te laat om de eerste seizoensnederlaag te vermijden.

Antwerp moet zondagnamiddag op bezoek bij AA Gent, terwijl Anderlecht in de vooravond voor de lastige verplaatsing naar revelatie Sint-Truiden staat. Na die wedstrijden kan alles bovenaan opnieuw op een zakdoek komen te staan. Genk (35 ptn) blijft sowieso leider. Daarachter volgen Club Brugge (31), Antwerp (31) en Anderlecht (30). Lokeren en Charleroi sluiten zondagavond de speeldag af.