Het blijft grijs

Het blijft grijs

Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt en grijs met perioden van regen of motregen. In het zuiden is het vaker droog. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden. De wind is zwak en veranderlijk in de noordelijke landshelft, elders waait een eerder matige wind uit zuidzuidwest, aldus het KMI. Morgen krijgen we een overwegend grijze dag en blijft het in Vlaanderen op wat gemiezer na droog. In het zuiden en het zuidoosten van het land komen er in de loop van de dag perioden van lichte regen. De maxima liggen tussen 4 en 6 graden.

Maandag hebben we nog te maken met de restanten van een storing en wordt het overwegend grijs en nevelig met nu en dan wat lichte regen of motregen. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas, en rond 6 of 7 graden in Vlaanderen.

Dinsdag verwacht het KMI rustig en overwegend droog weer. Het blijft op vele plaatsen grijs met kans op nevel of mist. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in het westen van het land.

Woensdag en donderdag komt een zuidelijke tot zuidwestelijke oceanische luchtstroming op gang en krijgen we geregeld regen of buien. Woensdag liggen de maxima tussen 4 of 5 graden op de Ardense Hoogten en 11 of 12 graden in het westen van het land. Donderdag stijgen de temperaturen tussen 9 en 14 graden.

Vrijdag wordt het wisselvallig met doorgaans veel bewolking en enkele buien. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden.

Zaterdag moet men waarschijnlijk in het noorden en het noordoosten van het land rekening houden met een bui. De maxima zouden dan liggen tussen 4 en 8 graden.

bron: Belga