Euromillions Basket League – Spirou Charleroi ontslaat coach Brian Lynch

Euromillions Basket League - Spirou Charleroi ontslaat coach Brian Lynch
Euromillions Basket League - Spirou Charleroi ontslaat coach Brian Lynch

Basketbalclub Charleroi heeft zaterdag, daags na de nederlaag tegen Brussels, een einde gemaakt aan de samenwerking met coach Brian Lynch. Het bestuur was niet tevreden over de prestaties onder de Amerikaanse echtgenoot van Kim Clijsters. “Het gebrek aan continuïteit is problematisch”, verklaart le Spirou. Charleroi haalde afgelopen zomer heel wat versterkingen, maar eind november stelt het bestuur vast dat twee doelstellingen al gemist werden. Le Spirou kon zich niet plaatsen voor de poulefase van de Champions League en werd vorige week ook uitgeschakeld in de Europa Cup.
Lynch krijgt zijn C4 daags na het verloren competitieduel in Brussel (76-73). In de stand deelt Charleroi de tweede plaats met Bergen. Het Henegouwse duo volgt op twee punten van landskampioen Oostende. “We verloren al 3 wedstrijden op 8 duels. Met zo’n resultaten kunnen we niet tevreden zijn”, aldus het bestuur.
“De club wil Lynch bedanken voor zijn bijdage aan het sportieve project van Spirou. Zijn professionaliteit, vriendelijkheid en moderne visie op het basket zijn slechts enkele van de kwaliteiten die hij het voorbije anderhalf jaar ten dienste heeft gesteld van de club”, klinkt het in een persbericht.
“De supporters en het bestuur waren duidelijk fan van het snelle en intense basketbal waarvoor Lynch stond. Daarom was het moeilijk om afstand te nemen van zo’n aimabele persoon, maar het gebrek aan continuïteit in de prestaties is problematisch.”
Physical coach Alain Ptak en algemeen manager Sébastien Bellin zullen de bekerwedstrijd tegen OXACO van 5 december voorbereiden. “Sinds zaterdag legt de club contacten om Lynch te vervangen. De naam van de nieuwe coach zal eerstdaags gecommuniceerd worden”, aldus nog Spirou Charleroi.

.

bron: Belga