Asiel en migratie – Vijftien doden op boot voor kust van Marokko, 53 migranten gered

De Marokkaanse marine heeft zaterdag 53 migranten uit Zwart-Afrika gered die per boot de Spaanse kust trachtten te bereiken. In de boot, die op drift was, werden vijftien lijken aangetroffen, zo is uit militaire bron vernomen. De kustwacht van de marine vond “vijftien levenloze lichamen” aan boord van een vaartuig dat voor de kust van Nador “sinds vier dagen op drift was door motorpech”, zo staat in een nota die een militaire bron aan het Franse persbureau AFP overhandigde. Op de boot zaten ook 53 “overlevenden”, onder wie acht vrouwen, die naar de haven van Nador werden gebracht.
De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, verweet Malta zaterdag andermaal dat het naliet migranten op zee te redden en dat het hen naar de kusten van Italië stuurde.
Een Maltese patrouilleboot heeft volgens Salvini “een rubberboot met 150 à 200 migranten midden op de Middellandse Zee achtergelaten” en naar Italië laten varen. Valletta heeft volgens de minister de coördinatie van reddingsoperaties op zich genomen, “maar zoals gewoonlijk tracht het migranten in ons land te dumpen”.

bron: Belga