Dj Skrillex moet fikse vergoeding betalen aan fan

(c) AFP / M. Hickey

De Amerikaanse dj en grondlegger van dubstep, Skrillex, is veroordeeld tot het betalen van 1,6 miljoen dollar (zo’n 1,4 miljoen euro) aan een fan die een rechtszaak tegen hem aanspande. Jennifer Fraissl zegt gewond te zijn geraakt nadat Skrillex tijdens een concert in 2014 bij het stagediven op haar hoofd terechtkwam. 

De onfortuinlijke vrouw hield ernstige medische klachten over aan de klap en zou zelfs een beroerte hebben gekregen tijdens het voorval. Ze eiste daarom een vergoeding voor het verlies van inkomsten, het dekken van de medische kosten en als tegemoetkoming voor de psychische schade die ze er aan over hield.

Totaalsom: 4,5 miljoen dollar

TMZ meldt dat de jury haar in het gelijk heeft gesteld en haar niet minder dan 4,5 miljoen dollar toekende, omgerekend net geen 4 miljoen euro. Skrillex werd veroordeeld tot het betalen van 35 procent van dit bedrag.

Voor 15% haar eigen schuld

De rest van het bedrag moet worden betaald door het tourmanagement van de dj en de concertzaal waar het ongeluk plaatsvond. Zij worden respectievelijk voor 40 procent en 10 procent verantwoordelijk gehouden. De overige 15 procent hoeft niet te worden betaald aan Faissel, de jury vindt haar namelijk voor dit gedeelte zelf schuldig aan het ongeluk.