TreinTramBus: “Deze toestand mag niet definitief zijn”

TreinTramBus: "Deze toestand mag niet definitief zijn"

Bij reizigersvereniging TreinTramBus wordt er noch warm noch koud gereageerd op de beslissing van De Lijn om de halte van het Noordstation te verplaatsen. Al is één ding zeker: “Dit kan weliswaar geen definitieve toestand zijn.” De verplaatsing van de halte aan het Noordstation betekent dat reizigers van De Lijn zich voor het vertrek voortaan moeten verplaatsen naar het Rogierplein. Bij het afstappen komen ze terecht aan het gebouw van BNP Paribas Fortis.

“De halte aan het Rogierplein is allesbehalve ideaal. Het is redelijk ver van het station en de overstap is daardoor niet zo vluchtig. De afstapplaats aan de zijkant van Brussel-Noord in de Vooruitgangsstraat is misschien zelfs beter dan de vroegere onder het station. Want zelfs los van die transmigrantenpolitiek was dat een heel onaangename plek”, zegt Peter Thoelen, woordvoerder van TreinTramBus.

Een structurele oplossing voor de overlast van de transmigranten in de ondergrondse busstations van De Lijn lijkt nog ver weg. Intussen pleit ook TreinTramBus voor overleg en dat heeft het zelf ook al aangevraagd bij De Lijn.

“Ik kan alleen met lijden vaststellen dat het er ondergronds niet wordt opgeruimd. Niemand handelt in het belang van de reiziger. Al heeft De Lijn nu wel zelf een stap genomen door een andere oplossing te bieden, omdat het gewest niet over de streep komt”, aldus Thoelen.

“Dit is een heel specifiek probleem, maar het gebeurt vaak dat vervoersmaatschappijen te weinig vanuit het oogpunt van de reizigers handelen. En dat is niet alleen voor Brussel”, besluit Thoelen.

bron: Belga