Pieters en Detry nemen leiding in Australië

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pieters en Thomas Detry hebben op de tweede dag van de World Cup of Golf (European Tour/PGA Tour/7 miljoen dollar) de leiding veroverd. Op de Metropolitan golfbaan in het Australische Oakleigh South, nabij Melbourne, golfde het duo een tweede ronde van een onder par bij elkaar. Daarmee delen ze de leiding met de Zuid-Koreanen Byeong-hun An en Si-woo Kim. Pieters en Detry stonden na een openingsronde van 63 slagen gespeeld in de four-ball discipline op een gedeelde vierde plaats. Voor hun tweede ronde, in de foursome discipline, hadden ze 71 slagen nodig, één onder par. Onder zeer moeilijke omstandigheden, veel regen en wind, lukte het duo drie birdies waartegen ze twee bogeys op hun kaart moesten schrijven.

Pieters lukte enkele prachtige bunker- en ijzerslagen, die Detry even later afwerkte met pars en birdies. "We hebben er een zeer solide ronde opzitten", verklaarde Pieters na de tweede ronde. "We waren vandaag alletwee bij de zaak. Het korte spel was onder de omstandigheden zeer goed. Het is altijd fijn als je weet dat je ploegmaat vrijwel alles wegputt van binnen de anderhalve meter, dat schept enorm veel vertrouwen."

Tijdens de tweede ronde, die werd gespeeld in de foursomes discipline waarbij elk duo om beurt met één en dezelfde bal speelt, konden slechts vier teams een scorekaart onder par afleveren.

De Belgen en de Zuid-Koreanen tellen nu twee slagen voorsprong op vier teams, bij wie de Italianen Andrea Pavan en Renato Paratore, de Indiërs Anirban Lahiri en Gaganjeet Bhullar, de Maleisiërs Gavin Green en Ben Leong en de Engelsen Tyrrell Hatton en Ian Poulter.

bron: Belga