Omloop Het Nieuwsblad krijgt aankomst in centrum Ninove

door
Belga
Leestijd 2 min.

De finish van de 74e editie van de openingsklassieker Omloop het Nieuwsblad verhuist komend jaar van Meerbeke naar het centrum van Ninove, zo maakten de organisatoren vandaag bekend. De Omloop Het Nieuwsblad kreeg vorig seizoen een facelift. Het peloton reed een finale die een kopie was van het parcours van de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Meerbeke. Ook komend jaar kenmerken de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg de finale in de eerste eendagswedstrijd van de WorldTour op Europese bodem.

"Op zaterdag 2 maart zullen alle renners net zoals de voorbije jaren voorgesteld worden in 't Kuipke in Gent, een unieke locatie. De wedstrijd gaat van start om 11u35, voor een rit van 200 kilometer met onderweg 13 hellingen en 9 kasseistroken. Het duo Haaghoek-Leberg wordt ook in 2019 behouden. Met maar liefst drie passages is voor deze combinatie opnieuw een sleutelrol weggelegd", klinkt het bij de organisatoren.

"Wel verandert de positie van de Molenberg, die in 2019 op amper 40 kilometer van de aankomst en dus vol in de finale zal liggen, zoals op het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen. Voor de passage op de Molenberg krijgt het peloton eerst nog 2500 meter kasseien voor de wielen geschoven in Mater. Ook de route tussen de Berendries en de Muur van Geraardsbergen zal er in 2019 anders uitzien. De organisatie kiest voor de kortste weg via Lierde. Daardoor wordt de Elverenberg in het parcours opgenomen. Van daaruit gaat het regelrecht naar het duo Muur van Geraardsbergen-Bosberg, waar de finale helemaal kan losbarsten."

Vorige winter was Michael Valgren Andersen de winnaar van de openingsklassieker. "Volgend jaar zal de winnaar het zegegebaar niet maken op de Halsesteenweg in Meerbeke, maar wel op de Onderwijslaan in het centrum van Ninove, dat zo het epicentrum wordt van de koers." Bij de vrouwen wordt de wedstrijd dan weer wat zwaarder gemaakt. In vergelijking met de vorige editie zijn er twee hellingen en kasseistroken meer op het parcours.

bron: Belga