Nederlandse wielerfederatie stelt Koos Moerenhout aan als nieuwe bondscoach

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koos Moerenhout is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse wielrenners. De 45-jarige Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op, die zich volledig gaat richten op zijn functie als directeur bij de wielerbond KNWU.

Oud-profwielrenner Moerenhout, tweevoudig kampioen van zijn land (in 2007 en 2009), wordt parttime-bondscoach, want hij blijft ook ploegleider bij de Amerikaanse procontinentale formatie Hagens Berman Axeon Cycling Team. Daar had hij dit seizoen Jasper Philipsen onder zijn hoede. Het 20-jarige toptalent verhuist in 2019 naar Team Emirates.

De KNWU presenteerde eerder deze maand al Loes Gunnewijk als nieuwe bondscoach van de vrouwen. Voorheen was altijd één persoon verantwoordelijk voor de mannen- en de vrouwenploeg.

Adriaan Helmantel wordt coach van de Nederlandse talenten (onder 23 jaar). Hij gaat bovendien Moerenhout en Gunnewijk assisteren bij de tijdritten van de elite op de mondiale kampioenschappen. Helmantel werkte de afgelopen jaren bij Team Sunweb.

"Wij zijn blij dat met het aantrekken van Koos en Adriaan, er twee professionals komen die veel kennis en ervaring meebrengen van de wielersport. Met hen aan boord verwacht ik dat er een volgende stap gezet kan worden in de prestaties van de renners", aldus Thorwald Veneberg.

bron: Belga