Jupiler Pro League – Club Brugge lijdt tegen Zulte Waregem zwaarste thuisnederlaag in drie jaar

Jupiler Pro League - Club Brugge lijdt tegen Zulte Waregem zwaarste thuisnederlaag in drie jaar
Jupiler Pro League - Club Brugge lijdt tegen Zulte Waregem zwaarste thuisnederlaag in drie jaar

Club Brugge heeft vrijdag in de opener van de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League zijn zwaarste thuisnederlaag in de Belgische competitie geleden in drie jaar tijd. Het verloor met 1-3 van Zulte Waregem. Op 20 december 2015 ging Anderlecht met 1-4 winnen op Jan Breydel. De laatste thuisnederlaag van de Bruggelingen in de competitie dateerde van 20 mei, toen Gent met 0-1 kwam winnen. Al na tien minuten kreeg Club Brugge, dat met Ethan Horvath in doel startte en Mats Rits op de voor hem ongebruikelijke linkerfklank, een strafschop tegen na ingrijpen van de VAR. Marvelous Nakamba haalde Theo Bongonda neer, Hamdi Harbaoui (12.) benutte de penalty. Iets voorbij het halfuur mocht Hans Vanaken op een open doel koppen, maar hij miste onbegrijpelijk. Net voor de rust rateerde Thomas Buffel zijn schot, maar Bongonda (44.) kreeg al evenveel ruimte cadeau en verdubbelde de voorsprong voor Zulte Waregem.
Met een op Clinton Mata afgeweken bal maakte Bongonda (51.) er kort na de rust zowaar 0-3 van. Club Brugge wist niet wat het overkwam en speelde zonder schwung of vertrouwen. Toch volgde nog een “Brugs” doelpunt, toen Davy De Fauw (78.) een voorzet van Ruud Vormer ongelukkig in eigen doel werkte: 1-3. Verder kwam Club niet meer.
In het klassement blijven Club Brugge en Zulte Waregem tweede en dertiende, maar Club riskeert aan het einde van het weekend nog maar vierde te staan. Zulte Waregem loopt wat verder weg uit de degradatiezone en telt nu vijf punten meer dan hekkensluiters Moeskroen en Lokeren.

.

bron: Belga