Depot in Feluy blijft 's nachts nog gesloten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het brandstofdepot van Total in Feluy is opnieuw toegankelijk, maar zal 's avonds wel nog gesloten worden zolang het niet 100 procent zeker is dat de veiligheid gewaarborgd kan worden. Dat meldt woordvoerder van Total Pascal de Crem. De leveringen in Feluy zijn in de loop van de ochtend hervat, bevestigt ook Johan Mattart van brandstoffenfederatie Brafco. "Voor zover we weten zijn alle depots weer toegankelijk", zegt Mattart. "In bepaalde regio's worden chauffeurs wel nog tegengehouden langs de weg. Er zijn nog steeds 'gele hesjes' die zich manifesteren om het werk van de distributeurs te bemoeilijken."

Het brandstofdepot van Feluy, in de provincie Henegouwen, dat gistern nog geblokkeerd werd, is vandaag weer open. Omdat het nog niet zeker is dat de situatie helemaal veilig is na de grimmige protesten van de afgelopen dagen, kunnen leveranciers er nog geen benzine ophalen. "Benzine is als product extra gevaarlijk, dus zolang de veiligheid niet verzekerd is, wordt geen benzine geladen", aldus De Crem, die toevoegt dat het product wel aanwezig is. "We kunnen meteen weer beginnen te leveren."

Het depot in Feluy wordt op vraag van de politie wel nog gesloten in de loop van de avond. "Normaal gezien is het depot 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open, maar zolang de situatie niet volledig genormaliseerd is, sluiten we het 's nachts", zegt de woordvoerder. Total zou die beslissing ook genomen hebben indien de politie het bevel niet gegeven had, zegt hij nog. Tot hoe laat de opslagplaats vandaag openblijft, is nog niet geweten. "Dat hangt af van hoe de situatie evolueert."

bron: Belga