De Croo en Peeters denken niet dat regering gaat vallen

De Croo en Peeters denken niet dat regering gaat vallen

Zowel vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) als vicepremier Kris Peeters (CD&V) denkt niet dat de regering gaat vallen over het VN-migratiepact. Binnen de regering verzet N-VA zich tegen dat pact, maar de partij staat alleen. CD&V, Open Vld en MR staan achter de tekst. Voor aanvang van de ministerraad kregen de arriverende ministers, na het Kamerdebat gisteren, opnieuw de kwestie voor de voeten geworpen. Zal de regering vallen, luidde de vraag voor de camera’s. “Neen, dat denk ik niet. Ik heb Jan Jambon toch horen zeggen dat hij vindt dat er genoeg mensen met gezond verstand in de regering zitten om een oplossing te vinden. Dan denk ik wel dat we een oplossing gaan vinden”, zei De Croo.

“Het is belangrijk dat de regering verder kan werken op dit thema en tot een akkoord kan komen. En dat we ons natuurlijk niet voor schut zetten voor de rest van Europa”, zei de liberaal nog.

Idem bij vicepremier Peeters, die niet denkt dat de regering zal vallen. “Wat mij betreft, ik heb nog heel wat werk op de plank: de jobdeal, we zitten met de brexitdiscussie, we moeten onze economie op peil houden … Nu de regering laten vallen zou een heel slecht signaal zijn, ik wil gewoon voortwerken.”

Vreest Peeters niet dat N-VA de regering wel wil laten vallen? “Dat moet je aan N-VA vragen. Maar als zij de regering laten vallen, is dat een grote verantwoordelijkheid”, luidde het. ” Peeters gaat er ook van uit dat “iedereen het hoofd koel houdt”.

bron: Belga