Bevoorrading tankstations blijft moeilijk in Wallonië, maar situatie kan snel evolueren

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Wallonië blijft het problematisch om alle tankstations te voorzien van alle soorten brandstof. Dat werd vernomen bij Total en DATS 24. De situatie kan echter snel evolueren, klinkt het bij beide bedrijven. In tegenstelling tot gisteren zijn er in Vlaanderen nergens nog problemen. Bij Total is er nog steeds een aantal stations waar één, twee of drie producten niet meer beschikbaar zijn, maar de situatie is wel verbeterd tegenover donderdag.

Bij DATS 24 staan in Wallonië negen tankstations volledig droog, acht in de provincie Henegouwen en één in de provincie Luik, aldus woordvoerder Maarten Van Houdenhove. Hij benadrukt dat het voor sommige sites niet de moeite is om ze te bevoorraden als ze enkele uren later weer leeg zijn, en stelt dat de veiligheid primeert.

In een tiental stations is geen benzine aanwezig, en in een vijftal stations ontbreken twee producten. Het gaat dan om diesel en een van de benzineproducten. "Benzine wordt sowieso in mindere mate opgeslagen, waardoor er ook meer bevoorradingen nodig zijn", zegt Van Houdenhove.

DATS 24 regelt zijn bevoorrading ook vandaag niet via de site in Feluy, maar maakt enkel gebruik van sites in Vlaanderen. "Dat maakt de belevering complexer, en de afstanden worden groter", zegt Van Houdenhove.

Hoe de situatie zal evolueren, weet het bedrijf niet. "We zijn er wel in geslaagd om 16 à 17 stations extra te bevoorraden", zegt Van Houdenhove nog, die toevoegt dat het bedrijf er alles aan doet om zoveel mogelijk klanten van brandstof te voorzien.

DATS 24 heeft 124 tankstations in ons land.

bron: Belga