VIDEO. Presentatrice zet grofgebekte rapper op zijn plaats

Foto NPO 3

De Nederlandse presentatrice Sofie van den Enk heeft rapper Mula B met de grond gelijkgemaakt toen ze hem confronteerde met het woord ‘kech’, dat hij veelvuldig gebruikt in zijn teksten.

In het nieuwe NPO 3-programma ‘Me Jane You Tarzan?’ gaat presentatrice Sofie van den Enk op onderzoek uit naar het huidige feminisme in Nederland. Daarin confronteert ze onder andere rapper Mula B met zijn frequent gebruik van het woord ‘kech’. “Eén woord dat mij heel vaak opviel – en dat ken ik echt niet – is het woord ‘kech’. Wat betekent dat?”, vraagt ze hem. “Dat betekent gewoon ‘een vrouw’, eigenlijk”, antwoordt Mula B schoorvoetend. “Dus je moeder is een ‘kech’, en je zusje is een ‘kech’, en je vriendin is een ‘kech’?”, doet ze hem met de mond vol tanden staan, goed wetende dat ‘kech’ Marokkaans is voor ‘hoer’.

Boef

Begin dit jaar kwam ook Boef zwaar onder vuur te liggen nadat hij drie vrouwen beledigde. Dat gebeurde op Nieuwjaarsdag, toen hij autopech had en hij een lift kreeg van de vrouwen. Op Snapchat noemde hij hen ook ‘kechs’. Dat veroorzaakte zoveel commotie dat hij genoodzaakt was om enkele optredens af te zeggen.

‘Me Jane You Tarzan’ is elke woensdag te bekijken om 21.50 uur op NPO 3.