Eerste Gents sushifestival strijkt neer in Flanders Expo

(c) Unsplash

Sushi heeft zich de laatste jaren op de kaart gezet en zelfs in het Bourgondische Vlaanderen vaste voet aan grond gekregen. Voor liefhebbers die er meer over te weten willen komen, is het deze zondag in Gent te doen. Flanders Expo zal voor ‘Sushi Sunday’ namelijk één dag lang tot sushitempel worden omgetoverd.

Concept 

De drie studenten achter ‘Sushi Sunday’ – best niet afkorten -, proberen het Verre Oosten helemaal tot in Gent te brengen. “Bezoekers kunnen volledig opgaan in de Oosterse sfeer, maar dan met een eigentijdse toets”, klinkt het. “Zo zal er ook een DJ zijn en is er een ruim assortiment aan hippe drankjes.” Naast het serveren van sushi en andere Aziatische specialiteiten worden er ook workshops sushi maken georganiseerd.

Organisatie

Zoals eerder al aangehaald is de organisatie volledig in handen van drie laatstejaarsstudenten event- en projectmanagement aan de Arteveldehogeschool: Fien Soens, Beau Vanhollebeke en Kelly Vandenbouhede.

De drie zijn naar eigen zeggen “sushi-loverssss” en bestellen vaak sushi toen er opeens een licht begon te branden dat zij wellicht niet de enige zijn. Gooi daar bij dat mensen houden van veel voedsel op een plek en Sushi Sunday was geboren. “Als Sushi Sunday een succes wordt, dan is dit de kroon op onze opleiding en wie weet de start van iets moois”, aldus nog de jeugdige organisatoren.

Tickets

Tickets – 7,80 euro voor studenten en 9,30 voor volwassenen – zijn verkrijgbaar via de officiële Facebookpagina ‘SUSHI SUNDAY GENT’.