Vijf tankstations van DATS 24 volledig droog, 28 met tekort

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de 124 tankstations van DATS 24 in België zijn er deze namiddag in Wallonië 5 die droog staan en 22 met een tekort aan een product. Voor Vlaanderen gaat het om 6 stations met een tekort aan een product. Dat is vernomen bij het bedrijf. Volgens DATS 24 verbetert de situatie er niet op. "Als de acties nog lang aanhouden zal de impact ook voelbaar worden in Vlaanderen", zegt Raf Flebus, Business Unit Manager DATS 24. De tankstationketen stelt in Wallonië ondertussen ondanks een kleiner aanbod wel een grotere vraag vast, omdat mensen beginnen hamsteren. Automobilisten komen de auto vol tanken en brengen jerrycans mee om te vullen.

Het brandstofdepot van Feluy, dat deze namiddag opnieuw volledig geblokkeerd is door actievoerders, is een van de grootste in Europa en bedient nagenoeg heel Wallonië, op Luik na. DATS 24 laat zijn chauffeurs het depot niet meer aandoen omwille van veiligheidsoverwegingen. Een vrachtwagen van het bedrijf ging er eerder in vlammen op, nadat actievoerders brand gesticht hadden aan de truck en oplegger.

Omdat de tankstationketens voor de bevoorrading van hun stations uitwijken naar andere depots, voornamelijk in Vlaanderen, om van daaruit de rest van het land te bedienen, dreigen die depots droog te komen staan. De chauffeurs moeten daardoor ook langere afstanden afleggen.

Verschillende media meldden eerder op de dag dat er in Vlaanderen bij Total ook tekorten waren in tankstations, maar volgens de woordvoerder van het bedrijf ging het om een zeer tijdelijk probleem, omdat een vrachtwagen langer onderweg was dan gepland.

bron: Belga