Meer dan 180.000 deelnemers voor Grote Verkeersquiz

Meer dan 180.000 deelnemers voor Grote Verkeersquiz

Er hebben meer dan 180.000 mensen deelgenomen aan de negende editie van De Grote Verkeersquiz. Die werd vorige zondag afgesloten en meer dan 122.000 quizzers behaalden een score van minstens 11 op 15. Dat meldt de initiatiefnemer, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), vandaag. Voor het negende jaar op rij konden Vlaamse weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis bijspijkeren door 15 vragen te beantwoorden rond verkeersveiligheid, verkeersregels en verkeerstekens. Met in totaal 183.172 unieke deelnemers is de populariteit van de quiz dit jaar opnieuw flink gestegen ten opzichte van de vorige editie, die 115.738 deelnemers telde. Liefst 67 procent van de deelnemers scoorde 11 punten of meer. Het gemiddelde van alle scores samen lag op 11,2. De hoofdwinnaar is afkomstig uit Erembodegem en sleept de reischeque van 1.000 euro in de wacht.

Net zoals voorgaande jaren konden bedrijven zich registreren om hun werknemers te laten deelnemen via een gepersonaliseerde link. In totaal 341 bedrijven namen op deze manier deel, samen goed voor 15.690 werknemers.

Met 57 procent van de juiste antwoorden kan de kennis over de algemene verkeersregels volgens de VSV beter. Ook de regels betreffende voetgangers en fietsers blijven met 68 procent minder goed gekend. Vragen over verkeersveilig gedrag werden net als vorig jaar het vaakst correct beantwoord (80 procent), en ook de voorrangsregels zijn goed gekend (79 procent).

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vindt het hartverwarmend dat de vragen over verkeersveilig gedrag het vaakst goed beantwoord werden. “Kennis over het verkeer kan je leven redden, want je eigen gedrag speelt een rol bij de overgrote meerderheid van alle verkeersongevallen”, aldus Weyts.

De best beantwoorde vraag was “Mag je sms’en terwijl je fietst?”. Liefst 98 procent had die juist door “nee” te antwoorden.

bron: Belga