Expo "Banksy unauthorized" in Brussel onder curatele geplaatst

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Brussel zijn gerechtsdeurwaarders sinds vanmiddag bezig met het in beslag nemen van een zestigtal werken van de kunstenaar Banksy. Ze plaatsen de werken onder curatele. Dat meldt de Franstalige krant L'Echo vanavond. Strokar Inside, een internationaal streetartplatform, stelt sinds 8 november 61 werken van de Britse anonieme graffitikunstenaar Banksy tentoon. Het platform is gevestigd in het oude Delhaizegebouw aan de Waterloosesteenweg in de Brusselse Molièrewijk.

De inbeslagname van 58 kunstwerken van donderdag volgt volgens L'Echo op een beslissing van de kortgedingrechter. Volgens de krant was de zaak aangespannen door Strokar bvba, de verantwoordelijke van Strokar Inside. Volgens Strokar zou het bedrijf On Entertainment, dat zelf Strokar contacteerde om de tentoonstelling aan te bieden, ten onrechte beweren dat het de rechtmatige eigenaar zou zijn van de rechten van de kunstwerken.

Uit een uitspraak van de rechtbank van koophandel, waarover L'Echo vanavond bericht, blijkt dat de kunstwerken "blijkbaar tentoon worden gesteld zonder het akkoord van de rechtmatige rechtenhouders, en lijkt het erop dat de werken niet correct verzekerd zijn".

bron: Belga