HBO-serie ‘The Sopranos’ krijgt prequel

Sopranos
© Warner Bros International Television

Fans van ‘The Sopranos’ kunnen binnenkort genieten van een prequel van de succesvolle HBO-serie. De nieuwe reeks zal geregisseerd worden door Alan Taylor, die ook de regie van ‘Game of Thrones’ op zijn naam heeft staan. Het verhaal gaat over het leven van Dickey Moltisanti, de oom van originele hoofdrolspeler Tony Soprano. 

Hoewel Dickey nooit te zien was in ‘The Sopranos’ zelf, werd hij verschillende keren vernoemd als mentor van maffiabaas Tony. Hij wordt beschreven als een “charismatische en gewelddadige man”. In de nieuwe serie wordt de geduchte nonkel verliefd op de veel jongere bruid van zijn vader, wat uiteraard voor moeilijkheden zorgt.

Alessandro Nivola
Alessandro Nivola. AFP / E. Gologursky

Hoofdrolspeler al bekend

De Amerikaan Alessandro Nivola zal de rol van Dickey Moltisanti op zich nemen. De acteur is onder meer gekend als Billy van de derde ‘Jurassic Park’-film en heeft al heel wat glansprestaties op zijn naam staan. Zo is hij momenteel genomineerd bij de British Independent Film Awards als ‘Beste Acteur in een Bijrol’ voor zijn rol in ‘Disobedience’.

Geen nieuws over andere acteurs

HBO laat weten dat heel wat jonge versies van ‘The Sopranos’-personages te zien zullen zijn in de prequel. Of er ook acteurs uit de originele serie zullen terugkeren, weten we voorlopig nog niet.