Drie nieuwe Disney remakes op Netflix in december

Drie nieuwe Disney remakes op Netflix in december
Foto Unsplash

Goed nieuws voor Disney-fans: Netflix komt in december met drie remakes van de originele films. Ideaal als je een avondje wil ontspannen. Haal je jeugdsentiment dus maar al boven en laat het aftellen beginnen!

‘The Little Mermaid’

Nee, dit is niet de langverwachte Disney remake met Ariana Grande. ‘The Little Mermaid’ is daarentegen gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. De film kwam eerder dit jaar uit en begint met een grootmoeder die het sprookje aan haar kleinkinderen vertelt. Zij willen het niet geloven, maar een persoonlijke ervaring brengt daar verandering in. ‘The Little Mermaid’ staat vanaf 1 december op Netflix.

‘Beauty and the Beast’

De live-actionversie van ‘Belle en het Beest’ vertelt het verhaal van de mooie Belle. Zij wordt gevangengenomen door het Beest en opgesloten in zijn kasteel. Al snel wordt ze bevriend met de ‘inwoners’ en leert ze het Beest beter kennen. De originele Disney-klassieker hebben we allemaal wel gezien, maar deze versie met Emma Watson verdient zeker een plaatsje op je kijklijst. Op ‘Beauty and the Beast’ moet je een dagje langer wachten: de film verschijnt op 2 december op Netflix.

‘Mowgli’

Net als bij ‘The Little Mermaid’ is deze film niet door Disney zelf uitgegeven. Hij is wel, net als de Disney-versie’, gebaseerd op het boek van Rudyard Kipling. Het verhaal is een stuk minder rooskleurig dan het bekende sprookje, maar de cast beloofd veel goeds. De regisseur is Andy Serkis – de vertolker van Gollem in ‘Lord of the Rings’ – en de stemmen van de dieren werden onder andere ingesproken door Benedict Cumberbatch. Deze Netflix Original kan je bekijken vanaf 7 december.