Oostende: Stadslijst ontgoocheld in akkoord Vernieuwingscoalitie

Oostende: Stadslijst ontgoocheld in akkoord Vernieuwingscoalitie

De Stadslijst van burgemeester Johan Vande Lanotte en John Crombez reageert ontgoocheld op het bestuursakkoord van “de monstercoalitie” in Oostende. Dat laat de Stadslijst weten, enkele uren nadat het bestuursakkoord is voorgesteld door de “Vernieuwingscoalitie” van toekomstig burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “Vandaag is jammer genoeg gebleken dat het bestuursakkoord van de monstercoalitie niet om de inhoud en de Oostendenaar draait. Het is te vaag en zelfs nietszeggend”, stelt de Stadslijst in een mededeling. De Stadslijst maakt uit het akkoord op dat er weinig consensus is gevonden tussen de toekomstige partners. “Voor de toekomst van Oostende en voor de Oostendenaar belooft dat weinig goeds.”

Volgens nationaal sp.a-voorzitter John Crombez en fractieleider Jeroen Soete blijft het toekomstige bestuur “vooral een anticoalitie tegen de Stadslijst als grootste partij”. “Ook de belangrijke thema’s en punten die wij als Stadslijst met Groen besproken hebben, gebaseerd op hun programma, én die wij in onze nota opgenomen hebben, vinden wij nauwelijks in het voorliggende bestuursakkoord terug”, schrijven Crombez en Soete.

De Stadslijst wil het bestuur nauwgezet evalueren en concrete acties afdwingen. “Dat is de Stadslijst aan haar 10.655 kiezers én aan alle Oostendenaars verplicht”, besluit de mededeling.

bron: Belga