Gele hesjes – Relschoppers kapen protest van ‘gele hesjes’ in Wandre, situatie onder controle

Relschoppers in het Luikse Wandre, waar zogenaamde ‘gele hesjes’ actievoeren tegen hoge dieselprijzen, zijn inmiddels weer vertrokken. Dat zegt de lokale politie. De federale politie en brandweer van Luik moesten tussenbeide komen. De lokale politie kreeg dinsdag rond 21.20 uur informatie dat een vijftigtal gemaskerde personen, gekleed in het zwart, zich verzameld hadden aan de oliehaven van Wandre. De individuen, die losstonden van de gele hesjes, waren houten palletten in brand aan het steken op een op- en afrit van de E25.
De Luikse politie kwam ter plaatse, samen met de brandweer en de federale politie. Ze sloten de autosnelweg af terwijl de brandweer de vuurtjes bluste.
“Onze diensten merkten intussen de aanwezigheid op van een dertigtal personen die zich verspreid hadden in de omgeving, duidelijk los van de gele hesjes”, zegt de lokale politie. Hun identiteit werd gecontroleerd.
“Wie geen identiteitsdocumenten mee had, werd meegenomen naar het commissariaat. Niet om gearresteerd te worden, maar om hun identiteit vast te stellen. Onze agenten brachten minderjarigen naar huis”, zegt de politie.
Om 23 uur was de situatie onder controle in Wandre. De ‘echte’ gele hesjes zijn nog steeds ter plaatse. Zij onderwerpen autobestuurders er aan een filterblokkade op de Avenue de l’Independance. Actievoerders plaatsten ook palletten in de wijk Sclesssin op de Rue Ernest Solvay om de toegang tot de oliesite te blokkeren.

Bron: Belga