Champions League basket (m) – Antwerp Giants gaan strijdend onderuit tegen titelverdediger AEK Athene

Champions League basket (m) - Antwerp Giants gaan strijdend onderuit tegen titelverdediger AEK Athene
Champions League basket (m) - Antwerp Giants gaan strijdend onderuit tegen titelverdediger AEK Athene

De Antwerp Giants hebben dinsdag in de eigen Lotto Arena met 64-71 verloren van de Griekse topploeg AEK Athene op de zevende speeldag in groep C van de Champions League basketbal. Bij de rust leidde het team van Roel Moors met 38-28 tegen de titelverdediger, maar het derde quarter verliep niet naar wens. De Giants, die vorige week een ruime 61-80 zege boekten bij het Franse Dijon, waren niet onder de indruk voor de pauze, met een tienpuntenkloof bij de rust als resultaat. Maar in het derde quarter (11-23) verloor de thuisploeg de grip op de wedstrijd. In het slotquarter (15-20) stelde AEK de zege veilig.
Tyler Kalinoski gooide 15 punten door de korf voor de Antwerp Giants. Bij AEK Athene maakten Vince Hunter (17 ptn) en Giannoulis Larentzakis (16 ptn) indruk.
In de stand zijn de Antwerp Giants voorlopig vierde met 3 zeges en 4 nederlagen. AEK, dat slechts één keer verloor, is de koploper. De eerste vier van elke poule stoten door naar de play-offs, de nummers vijf en zes worden opgevist in de FIBA Europe Cup.
Op 11 december ontvangen de Antwerp Giants Lietkabelis, in Litouwen haalden Paris Lee en co. het met 87-91 na een verlenging.

Bron: Belga