Katy Perry best betaalde artieste 2018

De tijd van de jaarlijkse 'Forbes'-lijstjes is weer aangebroken. Katy Perry mag zich dit jaar de best betaalde artieste noemen en stoot daarmee Beyoncé van de troon. Taylor Swift staat op de tweede plaats en Beyoncé vervolledigt de top drie.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Katy Perry aan de top

Perry verdiende op een jaar tijd 83 miljoen dollar, omgerekend een slordige 73 miljoen euro. Van waar kwam al dat geld dan? Forbes keek voor de inkomsten van de artiesten naar de periode tussen juni 2017 en juni 2018. Katy Perry deed in die tijd een tournee voor haar vijfde album 'Witness', wat goed was voor 80 concerten. Ook jureerde ze in 'American Idol', wat haar 20 miljoen opleverde.

Taylor Swift en Queen B

Vorig jaar stond ze nog op de derde plaats, maar ditmaal is Taylor Swift de tweede best betaalde artieste. Ze verdiende 80 miljoen dollar (70 miljoen euro) en bovendien zullen veel van de inkomsten van haar meest recente concertreeks meetellen voor de lijst van 2019. Beyoncé of Queen B zakt van de eerste naar de derde plaats en wist 60 miljoen dollar (52,5 miljoen euro) op te strijken. Haar tour met manlief Jay-Z, 'On the Run II', valt grotendeels buiten de onderzochte periode. Volgend jaar meer geluk wellicht.