Veljkovic is spijtoptant in voetbaldossier en vraagt vrijlating onder voorwaarden

Veljkovic is spijtoptant in voetbaldossier en vraagt vrijlating onder voorwaarden

Voetbalmakelaar Dejan Veljkovic is spijtoptant geworden in het fraudedossier van het Belgische voetbal. Dat bevestigde zijn advocaat Kris Luyckx na het verlaten van de raadkamer waar zijn cliënt vandaag moest verschijnen. Luyckx heeft ook de vrijlating, eventueel met voorwaarden, gevraagd voor zijn cliënt. Daarover valt in de namiddag een beslissing. “Wij hebben gevraagd dat Veljkovic vandaag de gevangenis zou kunnen verlaten. Wij hebben ook gevraagd dat hij een aantal strenge voorwaarden zou krijgen waaronder het niet verlaten van België, geen contacten hebben met een aantal betrokkenen en dat hij ter beschikking blijft van de onderzoekers.”

Luyckx vertelde ook dat zijn cliënt met justitie een memorandum afgesloten heeft waardoor hij het statuut van spijtoptant krijgt. De raadkamer moet hier echter geen rekening mee houden.

“Dit is vrij uniek in België. Dat wil zeggen dat hij zich geëngageerd heeft om mee te werken met het onderzoek. Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden en er zijn toezeggingen gedaan. Maar dat is een belangrijk aspect geweest om de vrijlating te vragen.”

bron: Belga