UEFA Nations League - Nederland speelt in extremis gelijk tegen Duitsland en gaat naar Final Four

Nederland heeft zich maandag geplaatst voor de Final Four van de eerste editie van de UEFA Nations League. De Nederlanders hadden in de laatste wedstrijd in groep 1 van de A-divisie genoeg aan een gelijkspel tegen Duitsland om zich tot poulewinnaar te kronen. Maar de Mannschaft, die al zeker was van degradatie naar de B-divisie, kwam 2-0 voor en leek Oranje te zullen dwarsbomen in het stadion van Schalke 04. In een sensationeel slot maakten de Nederlanders toch nog de twee noodzakelijke doelpunten. Wereldkampioen Frankrijk grijpt zo naast de eindfase. De troepen van Ronald Koeman kwamen na negen minuten al op achterstand. Na een mooi uitgesponnen Duitse aanval knalde Timo Werner van buiten de zestienmeter het leer voorbij Cillessen. Tien minuten later verdubbelde Leroy Sané de score. Toni Kroos lanceerde de winger van Manchester City, tegen diens afgeweken schot had de Nederlandse doelman geen verhaal. Vijf minuten voor affluiten laaide de Nederlandse hoop weer op, Quincy Promes knalde de bal voorbij Neuer. En de ommekeer was helemaal een feit toen Virgil van Dijk (90.+1) in blessuretijd de gelijkmaker binnen prikte.

De Duitsers slaagden er zo niet in revanche te nemen voor de 3-0 nederlaag van vorige maand in Amsterdam. Thomas Müller mocht in de 67e minuut invallen en pakte zijn 100e cap voor de Mannschaft.

Naast Nederland wisten eerder ook Portugal, Engeland en Zwitserland zich te plaatsen voor de Final Four, die in juni doorgaat in Portugal.