Tom De Sutter onderhoudt conditie bij KV Oostende

Tom De Sutter onderhoudt conditie bij KV Oostende

Tom De Sutter zal vanaf morgen meetrainen met KV Oostende. Dat maakte de kustploeg bekend op haar website. De 33-jarige Oost-Vlaming zat de voorbije drie maanden zonder club, nadat zijn contract bij Sporting Lokeren ontbonden werd. De Sutter bereikte een akkoord met sportief directeur Hugo Broos om tot Nieuwjaar zijn conditionele achterstand weg te werken, “om daarna een mooi vervolg aan zijn rijkgevulde carrière te breiden”. Momenteel werd nog geen contract ondertekend. “Dit kan een uitstekend win-win verhaal worden,” legde De Sutter uit. “Ik ben bijzonder blij dat Hugo Broos en Gert Verheyen me de gelegenheid bieden om weer op niveau te komen.”

Volgens Hugo Broos biedt de samenwerking met Tom De Sutter een mooie opportuniteit voor beide partijen. “Als Tom weer wedstrijdfit zou zijn met Nieuwjaar, dan kunnen we praten over een contract en dan kan hij KVO misschien nog wel mooie diensten bewijzen. Het zou jammer zijn dat een speler met de ervaring, de persoonlijkheid en kwaliteiten van Tom De Sutter op zijn 33ste afscheid moet nemen van het profvoetbal. Ik heb uitgebreid met hem gesproken en ik proef nog een grote honger om een mooie laatste fase aan zijn carrière toe te voegen. Het is aan hem om de daad bij het woord te voegen op het veld.”

De Sutter kreeg zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, alvorens – via een omweggetje bij derdeklasser Torhout (2005-2006) – door te breken op het hoogste niveau bij Cercle Brugge (2006-2008). Vervolgens volgden passages bij Anderlecht (2009-2013), Club Brugge (2013-2015), Bursaspor (2015-2016) en Sporting Lokeren (2016-2018). De Sutter is veertienvoudig Rode Duivel en kwam al 91 keer tot scoren in de Jupiler Pro League.

bron: Belga