Politieagent aangevallen met mes maar niet in levensgevaar

Politieagent aangevallen met mes maar niet in levensgevaar

Een agent van de Brusselse politie is deze ochtend aangevallen met een mes. De agent kreeg een messteek in de hals maar raakte niet levensgevaarlijk gewond. Zijn aanvaller kon neergeschoten worden en zou ook niet in levensgevaar verkeren. De reden voor de aanval is nog onduidelijk, zo meldt het Brusselse parket. De aanval vond omstreeks 05.30 uur plaats toen de agent op wacht stond voor het commissariaat in de Kolenmarkt. Daar viel een man met een mes de agent aan en raakte hem in de hals. Een tweede agent kon de aanvaller neerschieten en raakte hem in de borst. Zowel de agent als de aanvaller werden overgebracht naar het ziekenhuis maar zouden niet in levensgevaar verkeren.

Over de reden voor de aanval of het motief van de dader bestaat nog geen duidelijkheid, zo meldt het Brusselse parket. Het parket zal later deze voormiddag meer uitleg geven over de feiten en het onderzoek.

Het nieuws wordt ook bevestigd door woordvoerster van de politiezone Ilse Van de keere. La Dernière Heure meldde eerder dat de dader “Allahu Akbar” geroepen zou hebben. Dat nieuws kon de woordvoerster niet bevestigen.

bron: Belga